18 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

7000 δρομείς έτρεξαν στη Νέα Σμύρνη για τις χαμένες πατρίδες (photos)

Σε μία μεγαλειώδη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού εξελίχθηκε ο 4ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 7000 δρομείς, μετέχοντας στα αγωνίσματα των 2.5, 5 και 10 χλμ.

Η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, η Πλατεία Νέας Σμύρνης και οι γύρω δρόμοι από νωρίς την Κυριακή, είχαν πλημμυρίσει από ένα μεγάλο κόκκινο «ποτάμι» λόγω του t shirt που φορούσαν οι δρομείς για να θυμίζει τις χαμένες πατρίδες αλλά και να αναδεικνύει το πάθος για ζωή.

Δρομείς κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες, πήραν μέρος στον αγώνα που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των δρομέων και πλέον είναι ο τρίτος μεγαλύτερος στην Αθήνα, μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο και μέσα στους 10 μεγαλύτερους της χώρας.

Την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. έδωσε μαζί με τον Δήμαρχο Νέας ΣμύρνηςΣταύρο Τζουλάκη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που είπε:
«Συγχαρητήρια στον Δήμο Νέας Σμύρνης για αυτόν τον αγώνα που έχει γίνει θεσμός. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες και πρέπει να συνεχίσετε έτσι. Η Πολιτεία στηρίζει τις σωστές προσπάθειες των Ομοσπονδιών και ο ΣΕΓΑΣ είναι σε αυτή την κατεύθυνση με την διοργάνωση τέτοιων αγώνων όπως εδώ στη Νέα Σμύρνη, με μεγάλη συμμετοχή και μαζικότητα».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την παρουσία του: «Να ευχαριστήσω τον κύριο Βασιλειάδη που είναι πάντα δίπλα μας σε όλες τις εκδηλώσεις που κάνουμε. Να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δρομείς που δίνουν το παρών σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού και που θυμίζει σε όλους μας, την ιστορία μας».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, που διοργανώνει τον αγώνα, Βαγγέλης Χατζατουριάν δήλωσε: «Αυτός ο αγώνας έχει μία διαδρομή σκληρής δουλειάς πολλών μηνών πριν από τη σημερινή ημέρα, με χιλιάδες εργατοώρες, διαπραγματεύσεις, ακόμα και εντάσεις κάποιες φορές. Θα ήθελα λοιπόν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους έβαλαν είτε μικρή είτε μεγάλη προσπάθεια για να διεξαχθεί αυτό το πραγματικά πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη μας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου στον Πολιτιστικό Οργανισμό που έδωσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιδήμαρχο και κυρία με το κ κεφαλαίο Ιωάννα Καριοφύλλη, τον Περικλή Μπάκα διευθυντή του ΣΕΓΑΣ, τον Βαγγέλη Παπαποστόλου, τεχνικό διευθυντή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και βέβαια στον Δήμαρχο μας Σταύρο Τζουλάκη, που είναι επικεφαλής και αυτής της προσπάθειας.

Τέλος, ένα ευχαριστώ και στους 7000 δρομείς που έδωσαν σήμερα το παρών, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες και με την προσπάθεια τους, τον αγώνα τους, το χαμόγελο τους θα δώσουν τη δυνατότητα για μία ακόμα φορά στη Νέα Σμύρνη, να γίνει πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα».

Στους αγώνες, την πρώτη θέση πήραν στα 10 χλμ. ο Γιώργος Μίνος και η Ζωή Ανδρικοπούλου και στα 5 χλμ. ο Βαγγέλης Μυλωνάς και η Σταυρούλα Χρυσαϊδη.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα