Η υφυπουργός μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση του 11χρονου που έπεσε θύμα εκφοβισμού και βίας στο σχολείο του χαρακτήρισε το φαινόμενο πολυπαραγοντικό και δυσάρεστο «το οποίο αντιμετωπίζουμε».
«Έχουμε 1100 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που πηγαίνουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία, το σύμβουλο σχολικής ζωής και εδώ από την Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα Διαμεσολάβησης, πειραματικά, πιλοτικά το οποίο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα κι αφορά στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και στην συνέχεια την επιμόρφωση μαθητών», εξήγησε η κ. Μακρή.
«Είναι ένα θέμα ευαίσθητο, πάρα πολύ δύσκολο κι επιβάλλει, απαιτεί και πρόσθετες κινήσεις τις οποίες ήδη το Υπουργείο σε συνεργασία με το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προετοιμάζει. Είναι κυρίως και πρωτίστως ευθύνη της Πολιτείας σε ότι αφορά τα παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά καλό είναι να υπάρχει συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και της μαθητικής κοινότητας», συμπλήρωσε η υφυπουργός.