21.2 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Etilos: Ηλεκτρονική τιμολόγηση και myData

Περάστε τις πύλες του myData εύκολα και με χαμηλό κόστος

Η νέα ψηφιακή εποχή έφτασε για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν αρχίσει να μπαίνουν πλέον δυναμικά στη ζωή τους. Ήδη από την 1η Νοεμβρίου του 2021 τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή διαβίβαση των παραστατικών στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA.

Η διαδικασία αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όσους αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, καθώς βέβαια και τους λογιστές, που θα πρέπει να εφοδιαστούν με ένα κατάλληλο πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τη διασύνδεση της επιχείρησης με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.Πριν αναφερθούμε στην ιδανική λύση που έχει να προτείνει το Etilos για όσους θέλουν να ευθυγραμμιστούν εύκολα και με χαμηλό κόστος στις απαιτήσεις της νέας εποχής, θα αναφερθούμε επιγραμματικά σε κάποιες λεπτομέρειες που καλό είναι να γνωρίζετε για την πρώτη περίοδο υποχρεωτικής εφαρμογής. 

Δοκιμαστική περίοδος 

Αυτά που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι τα εξής:

  • 1. Η διαδικασία εγγραφής στις προσφερόμενες υπηρεσίες του myDATA θα γίνεται μέσω της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη μέσω του: https://www1.aade.gr/saadeapps2/bookkeeper-web
  • 2. Στην πλατφόρμα myDATA διαβιβάζονται υποχρεωτικά τα παραστατικά εσόδων.
  • 3. Τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 1η Οκτωβρίου 2021 ή την 1η Νοεμβρίου 2021 διαβιβάζονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ έως και την 31 Μαρτίου 2022.
  • 4. Για το έτος 2021 δεν προβλέπονται πρόστιμα και κυρώσεις σε περίπτωση μη διαβίβασης των στοιχείων.

Στην παρούσα φάση στόχος της ΑΑΔΕ είναι η ομαλή λειτουργία της εφαρμογής και η αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν μετά από την πλήρη μετάβαση του συνόλου των επιχειρήσεων στο ψηφιακό περιβάλλον. Μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, που θα ορίζει τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε περίπτωση μη τήρησης του νόμου.

Η λύση Etilos

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεχάσετε τα χειρόγραφα τιμολόγια. Σας καλούμε να έρθετε στην ομάδα μας, καθώς εμείς στο Etilos έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή διαβίβαση των παραστατικών σας, αλλά και τη λήψη αυτών από τους προμηθευτές σας. Μπορείτε να στέλνετε πολύ εύκολα και με ασφάλεια τα παραστατικά σας μέσα από ειδικές, αλλά ταυτόχρονα και εύκολες, φόρμες. Σε όλες τις ενέργειες υπάρχουν τα απαραίτητα μηνύματα, ώστε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή αν διαβιβάστηκε το παραστατικό επιτυχώς ή έχει γίνει κάποιο σφάλμα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Etilos είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από έμπειρους λογιστές και προγραμματιστές, ώστε να μπορούν να υλοποιήσουν όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις απλές φόρμες που υπάρχουν για να δημιουργήσετεεύκολα και γρήγορα τα παραστατικά σας. Επιπρόσθετα, ένα σημαντικό προνόμιο του etilos είναι ότι ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να ακολουθεί τις ανάγκες σας, στις οποίες επικεντρωνόμαστε και γι’ αυτό είμαστε δεκτικοί στο να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις βελτίωσης του προγράμματος μας.

Λοιπόν; Είστε έτοιμοι για τη διαβίβαση των παραστατικών σας μαζί με την ομάδα του Etilos; Μπορείτε να εγγραφτείτε εντελώς δωρεάν στο https://etilos.gr/eggrafi/, προκειμένου να «δοκιμάσετε» το πρόγραμμα μας και για οτιδήποτε θελήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας!

Ακόμα μπορείτε να επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqyoIWEDqN_n5Tfpm3rtJcw όπου θα δείτε περισσότερες πληροφορίες όπως για παράδειγμα αναλυτικά τον τρόπο που μπορείτε να στέλνετε τα παραστατικά σας στο myData : https://www.youtube.com/watch?v=TYJrFeYKUyw

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία Etilos προσφέρει και εκπτώσεις σε ετήσια πακέτα που είναι:

  • 20% στο Personal -> από 60€ + ΦΠΑ -> 48€ + ΦΠΑ
  • 30% στο Plus -> από 168€ + ΦΠΑ -> 117,6€ + ΦΠΑ
  • 40% στο Premium ->  από 288€ + ΦΠΑ -> 172,8€ + ΦΠΑ

Επιπλέον για τους αναγνώστες μας υπάρχει έκπτωση την οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε αναφέροντας το όνομα της σελίδας μας ή χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού: ΝSETILOS

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα