Βρίσκεται, μέσα σε έναν industrial χώρο που κυριαρχεί το μπλε και έχει μότο το “Eat souvlaki like there is not tomorrow”. Εμπνευστής του, ο Σάκης Βενέτης, executive chef του Εlectra Metropolis Hotel, με μεγάλη αγάπη όμως στο απόλυτο ελληνικό street food. Για δύο χρόνια όπως μας είπε σκεφτόταν πως θα δημιουργήσει ένα στέκι για τους απανταχού λάτρεις του τυλιχτού, σύμφωνα όμως και με τις δικές του αξίες περί sustainability. Έτσι δημιούργησε έναν βιομηχανικού τύπου χώρο με neon φωτισμό και funky πινελιές όπου το κρέας ψήνεται σε φυσικά κάρβουνα από ξύλα ελιάς! Το πλαστικό σαν στοιχείο απουσιάζει από τον χώρο, ακόμα και τα νερά προσφέρονται σε χάρτινες συσκευασίες.
Αν και η φιλοσοφία του σεφ είναι «πράσινη», ό ίδιος επέλεξε το Μπλε στην ονομασία και στα χρώματα του εσωτερικού του μαγαζιού για να τονίσει πως οτιδήποτε μπαίνει μέσα είναι ελληνικής προέλευσης, από μικρούς παραγωγούς. Πέρα από τα τυλιχτά με το κλασικό αγαπημένο σουβλάκι και τον γύρο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, το τυλιχτό στα Μπλε Σουβλάκια γεμίζεται και με βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης, χειροποίητο σουτζουκάκι κοτόπουλου, και λουκάνικο κόκορα ενώ στις μερίδες μεταξύ άλλων βρίσκεις και ζυγούρι Τυρνάβου και κεμπάπ προβατίνας.
«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/taste/resto/746013-mple-souvlakia-tylihta-kai-me-kokora-gyro-selinoriza-zygoyri»