22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Ιανός”- Χαρδαλιάς: Το φαινόμενο εξασθενεί στην Αττική

“Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην περιοχή της Αττικής” τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ιανός”. Ωστόσο, όπως είπε, “συνεχίζει να δίνει μεγάλους όγκους βροχής και θα πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας – στο Λεωνίδιο ειδικά- στην Αργολίδα και κατευθύνεται στη Λακωνία προς τα Κύθηρα. Δείχνει να εξελίσσεται και στην Κρήτη αργά το βράδυ, κάτι το οποίο θα το αξιολογήσουμε αργά το απόγευμα”.

Οι κάτοικοι, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες, να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι “για όσους αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, την κάθε απώλεια την παίρνουμε προσωπικά” . Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του για τα θύματα της κακοκαιρίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους. Έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και είπε ότι 619 συνάνθρωποί μας σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία όλων όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Όπως είπε ο ίδιος “παραμένουμε σε επιφυλακή. Παραμένουμε σε ετοιμότητα”.

Για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι “δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις στα νησιά και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε σε περιοχές που είναι τελείως αποκομμένες ότι θα έχουν όσα χρειάζονται ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης”.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα