22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής κ. Κωνσταντίνος Νικολάου μιλά στο neasmyrnilive.gr

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Νικολάου αναφέρει πως η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος καθώς εκπροσωπεί το μοναδικό χώρο στην Ελλάδα που έφερε ουσιαστικές τομές και έκανε μεταρρυθμίσεις.

Άνθρωπος, απλός και προσηνής, με πλούσια επαγγελματική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, έθεσε υποψηφιότητα στο Νότιο Τομέα, που είναι το μέρος που μεγάλωσε και εργάζεται.

Όσο για το μήνυμα που θέλει να στείλει για τις επερχόμενες εκλογές είναι ουσιαστικό και αντανακλά την ανάγκη των πολιτών τόσο για αλλαγή όσο και για επιλογή με κριτήριο τη λογική.

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν ώστε να θέσετε υποψηφιότητα με το ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Τομέα Αθηνών;

Οι προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να βγούμε στο προσκήνιο. Η αντίδραση απέναντι στο λαϊκισμό και την καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η αφορμή για να ασχοληθώ ενεργά. Η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής ήταν μονόδρομος, καθώς εκπροσωπεί το μοναδικό πολιτικό  χώρο που άλλαξε την Ελλάδα και έκανε μεταρρυθμίσεις. Και φυσικά κατεβαίνω στο Νότιο Τομέα γιατί είναι το σπίτι μου, αφού στις γειτονιές αυτές μεγάλωσα, πήγα σχολείο, έκανα οικογένεια, και εργάζομαι.

Είστε ένας άνθρωπος με πλούσια επαγγελματική και εκπαιδευτική δραστηριότητα. Πιστεύετε ότι αυτό θα σας βοηθήσει μετέπειτα στο έργο σας αν εκλεγείτε;

Η πείρα και η γνώση είναι πάντα πολύτιμα εργαλεία στην πολιτική. Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα είναι η παιδιατρική μου ιδιότητα, καθώς επιτρέπει να «μπαίνω στα σπίτια» των ανθρώπων, να βλέπω και να συζητώ τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις δυσκολίες τους καθώς και τις λύσεις που προτείνουν.

Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη με ποιους θα συνεργαστεί μετεκλογικά. Δεν θα ήταν καλό για τους ψηφοφόρους να γνωρίζουν εκ των προτέρων την πολιτική συμμαχιών του κόμματος;

Η προεκλογική συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες είναι πάντοτε άσκοπη γιατί απουσιάζουν τα δεδομένα που προκύπτουν από τις κάλπες. Η ουσία όμως είναι ότι δε χρειάζεται να επιλέξουμε εχθρούς και συμμάχους ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους. Και οι δύο εκφέρουν διχαστικό λόγο, και οι δυο ασκούν δεξιά πολιτική, και οι δύο στελεχώνονται από το πολιτικό προσωπικό του Καραμανλισμού που έριξε τη χώρα στα βράχια της κρίσης. Και πάνω από όλα και οι δύο δεν προτείνουν και δεν εφαρμόζουν αληθινές μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με υπερφορολόγηση, ενώ η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, με ιδιωτικοποιήσεις. Η χώρα δεν πρέπει και δε θα μείνει ακυβέρνητη, όμως κάθε συνεργασία, θα πρέπει να βασίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες και κάτι τέτοιο προς το παρόν φαντάζει δύσκολο.

Ποιο είναι το όραμά σας για το Νότιο Τομέα; Τι είναι αυτό που θα θέλατε να δείτε να βελτιώνεται τα επόμενα χρόνια.

Ο Νότιος τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες και αντιμετωπίζει την πρόκληση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που είναι απαραίτητα για να ανθίσει η τοπική οικονομία και να ανοίξουν θέσεις εργασίας, χωρίς όμως συμβιβασμούς σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Οφείλουμε να αδράξουμε την ευκαιρία αυτή και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να «τρέξουμε» προγράμματα και παρεμβάσεις για καλύτερα σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, τουριστική και εμπορική  αναβάθμιση της περιοχής, όπως και αξιοποίηση της «έξυπνης» τεχνολογίας  στην καθημερινότητα του πολίτη. Πρέπει ο Νότιος Τομέας να αποτελέσει το αστικό πρότυπο ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της χώρα μας είναι ότι αρκετοί νέοι είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό είτε αναζητούν κάποια εργασία. Ποιες είναι οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ ως προς αυτή την κατεύθυνση;

Για να παραμείνουν οι νέοι στην Ελλάδα και για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν χρειάζονται δουλειές και στήριξη της οικογένειας.  Για εμάς αποτελεί στρατηγικό στόχο μας η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων πλήρους απασχόλησης. Αυτό  θα συμβεί μόνο με αναπτυξιακά κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, όπως π.χ. για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για πρόσληψη νέων εργαζομένων, να απαλλάσσεται από την φορολογία για 150 ευρώ ή να απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα. Παράλληλα με ουσιαστικά μέτρα όπως το επίδομα 200 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί που γεννιέται για τρία χρόνια, βοηθάμε τους νέους να κάνουν οικογένειες αντιμετωπίζοντας, τόσο το brain drain όσο και το δημογραφικό πρόβλημα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες; Γιατί να σας ψηφίζει κάποιος στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου; Στις εκλογές αυτές οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν με κριτήρια  τη λογική, τη συνέπεια, τις γνώσεις και την ικανότητα για παραγωγή έργου. Χρειαζόμαστε ανανέωση όχι μόνο ηλικιακή αλλά και στον τρόπο σκέψης και δράσης. Θεωρώ λοιπόν πως διαθέτω εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα με βοηθήσουν να αποδείξω έμπρακτα ότι η αλλαγή, η πρόοδος και η αλήθεια είναι έννοιες εφικτές.

Συνέντευξη της Σοφίας Χύτου

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα