22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης ταξίδεψε στην Ιταλία

Για δεύτερη φορά στο πλαίσιo του προγράμματος Erasmus+ με θέμα : « Solidarité, À vous les jeunes!», στο οποίο συμμετέχουν μαθητές & καθηγητές από Ιταλία – Γερμανία – Σουηδία – Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Vergato της Ιταλίας 6 μαθητές και 2 καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης «ΟΜΗΡΕΙΟΥ», από 29 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε σπίτια  οικογενειών και παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο που συμμετέχει στη σύμπραξη.

  Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος σημαντικό ήταν το δημιουργικό σκέλος της συνεργασίας των μαθητών και των καθηγητών, καθώς συμμετείχαν σε πολλά και ποικίλα βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια, σχετικά με το βασικό θέμα της Αλληλεγγύης και του Σχολικού εκφοβισμού. Επισκέφτηκαν το Saltapicchio” και συμμετείχαν σε αθλητική δραστηριότητα «accrobranche» με σκοπό τη γνωριμία της ομάδας και την ανάπτυξη κλίματος επικοινωνίας και συνεργασίας. Παρακολούθησαν στο Μιλάνο τη μουσική παράσταση «Révolution», στα Γαλλικά, σχετική με το σχολικό εκφοβισμό και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην πόλη.

    Τόσο οι δραστηριότητες όσο και η παραμονή στην Ιταλία, πρόσφεραν ποικίλα ερεθίσματα στους μαθητές για διεύρυνση γνώσεων και ανάπτυξη συνεργατικής συμπεριφοράς. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Ελένη Καϊνού, Διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος και ο κ. Αθανάσιος Βλάχος, Μαθηματικός.

Αυτές οι εμπειρίες διεύρυναν τους πνευματικούς και συναισθηματικούς ορίζοντες των μαθητών, καθώς γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας και δέθηκαν συναισθηματικά με συνομηλίκους άλλων χωρών. Υπήρξε γόνιμη συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων σε εκπαιδευτικά θέματα με τους καθηγητές των χωρών του προγράμματος.

« Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και όσα βιώσαμε, είναι μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας και αποτελεί εφόδιο στην πορεία της ζωής μας στο μέλλον »: από τις εντυπώσεις των μαθητών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα