Δέκα από τους καλύτερους κωμικούς της Αθήνας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δυο σπαρταριστές Βραδιές Stand up Comedy που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στις 30 και 31 Μαρτίου στο bar restaurant Noble.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πολύ γνωστοί εκπρόσωποι της Stand up Comedy –μεταξύ τους οι Χριστόφορος Ζαραλίκος,  Ζήσης Ρούμπος,  Δημήτρης Χριστοφορίδης, Θωμάς Ζάμπρας, Χρύσα Κατσαρίνη, Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Blink Mike– οι οποίοι έχουν συστήσει τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο είδος, καταφέρνοντας να δημιουργήσουν ένα ρεύμα στο ελληνικό κοινό που φαίνεται ότι αρχίζει  να εκτιμά την αξία της … «όρθιας κωμωδίας».  Οι ηθοποιοί υπόσχονται να  παρασύρουν τους θεατές σε μια γρήγορη, σπιρτόζικη ακολουθία σύντομων χιουμοριστικών ιστοριών,  σε μια σειρά αστείους μονολόγους, καλώντας τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύεται λυτρωτικό, ειδικά δεδομένων των ημερών που διανύουμε.

«Φέτος εγκαινιάζουμε μια καινούργια δράση με την προσδοκία  η λυτρωτική επίδραση της κωμωδίας και ειδικά του συγκεκριμένου είδους να βρει θερμούς οπαδούς μεταξύ των συμπολιτών μας. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με δέκα διαφορετικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, ντυμένες με τον σουρεαλισμό που αρμόζει στη ζωή όλων μας”, ανέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Τις δυο Βραδιές Stand up Comedy, στις 30-31 Μαρτίου στις 22.00, παρουσιάζει ο γνωστός Νεοσμυρνιός ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας.  Η είσοδος στο bar «Noble» –Αγίας Φωτεινής 19, Νέα Σμύρνη- όπου θα πραγματοποιηθεί το event, είναι ελεύθερη.

 

Όπως μας ενημερώνει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Σμύρνης: «Το Φεστιβάλ Stand up Comedy εντάσσεται φέτος σε μια ευρύτερη δράση του Πολιτιστικού Οργανισμού αφιερωμένη στο θέατρο η οποία θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο με 12 πολύ αξιόλογες παραστάσεις που φιλοξενούνται στον πολιτιστικό πολυχώρο Γαλαξία, με ελεύθερη είσοδο. Στη σκηνή  ανεβαίνουν γνωστοί ηθοποιοί, αλλά και νεότεροι δημιουργοί που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το  έργο τους  και να συστηθούν στο θεατρόφιλο κοινό. Οι παραστάσεις θίγουν διαφορετικά θέματα, ακολουθώντας όλα τα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, από την κωμωδία και το δράμα, ως το μουσικοχορευτικό, το μονόλογο και το stand up…tragedy.  Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχωρίζουν είναι το πολύ έξυπνο έργο Κασσάνδρα (26/4) που αυτοπροσδιορίζεται ως …A stand up tragedy with broken English, με την Δέσποινα Σεραφείδου. Επίσης, το Σεξ Λεξικόν-Η επιστήμη του έρωτα (11/4) της Αγγελίτας Τσούγκου, το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική (12-13/4) της Χρύσας Σπηλιώτη  και το Μάρτυς μου ο Θεός (18/4) με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Στις πολύ αξιόλογες παραστάσεις συγκαταλέγεται και Η Ευθαλία του Γαλατά (24/4) η οποία είναι βασισμένη στη νουβέλα «Φαχισέ Τσίκα» του Θωμά Κοροβίνη. Η σκηνοθεσία είναι της Ρέινας Εσκενάζυ, ενώ πρωταγωνιστεί και διασκευάζει θεατρικά η Νικολέττα Βλαβιανού. Στις 25/4 στη σκηνή του Γαλαξία ανεβαίνει μια παράσταση- μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων,  «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», μια παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, με την Χριστίνα Αλεξανιάν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here