22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

007_sofianosΝ. Σοφιανός: Αγώνες σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό κράτος

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα την πολιτική πρόταση του Κόμματος. Στην εκδήλωση υπήρξε μαζική προσέλευση εργαζομένων και ιδιαίτερα νεολαίας.

Ο Ν. Σοφιανός, αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση των Θέσεων του Κόμματος, αναφέρθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει θέσεις για το σήμερα, σημειώνοντας ότι στόχος όλων όσοι ασκούν αυτήν την κριτική είναι να αλλοιώσουν τη στρατηγική και τον τρόπο δουλειάς του Κόμματος.

Φέρνοντας παραδείγματα από τους αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, τόνισε ότι σε αυτούς πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις, οργανώνοντας αυτήν την πάλη και βάζοντας διεκδικητικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει ανάσες στο σήμερα. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτοί οι αγώνες και το διεκδικητικό πλαίσιο μπαίνουν πάντα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό κράτος αφού διαφορετικός δρόμος δεν μπορεί να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα του λαού και των εργαζομένων.

Ορμώμενος από τις εξελίξεις στην Κύπρο, σημείωσε ότι αποδεικνύουν ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις η διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί παρά μόνο δεινά να φέρει στο λαό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ιστορικής σημασίας άρνηση του ΚΚΕ για συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

006_kosmos

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουν, κατά πάσα πιθανότητα, μετά μεγάλων τιμών… αλλά η ζωή μου συνδέεται με το ΚΚΕ και τη δράση του. Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω παραμένοντας πιστός σε αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω»

(Νίκος Μπελογιάννης μπροστά στους στρατοδίκες)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο Σχολικό Συγκρότημα “ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”, το χώρο από τον οποίο μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο του Γουδή για εκτέλεση

Θησέως 175, πρώην φυλακές Καλλιθέας

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ, ώρα 19:00

Θα μιλήσει το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

Το πρωί της ίδιας μέρας στις 11:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Νίκου Βαβούδη δίπλα στο γυμναστήριο του Άτλα

Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ

Οργανώσεις Βάσης Καλλιθέας της ΚΝΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα