19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τελικά αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή

Στις 04:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει τα ρολόγια να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00 π.μ.

Αυτή είναι πολύ πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά που θα μπορούμε στην χειμερινή ώρα, διότι στο τέλος Μαρτίου όταν και θα επιστρέψουμε στη θερινή η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην ΕΕ από το 2019 ενώ κάθε κράτος έως τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Οι Ευρωπαίοι θέλουν τη θερινή ώρα

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου 2018, λήφθηκαν 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις και από τα 28 κράτη μέλη, οι περισσότερες που έχουν ληφθεί από ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια διαβούλευση της Επιτροπής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το 84 % όσων απάντησαν είναι υπέρ της πρότασης να τεθεί τέρμα στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο.

Από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα προκύπτει επίσης ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα (76%) όσων απάντησαν θεωρούν ότι η αλλαγή της ώρας δύο φορές το χρόνο είναι μια «αρνητική» ή «πολύ αρνητική εμπειρία.

Για να δικαιολογήσουν την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, οι απαντήσαντες προέβαλαν ζητήματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση των οδικών ατυχημάτων ή τη μη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς).

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα