22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Τα «θαύματα» του παπά-Δημήτρη διχάζουν την Εκκλησία και εμπλέκουν τον Ιερώνυμο

Σε μείζον ενδοεκκλησιαστικό θέμα, το οποίο μάλιστα φαίνεται να αγγίζει απευθείας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμοεξελίσσεται η υπόθεση του «θαυματοποιού» παπα-Δημήτρη.

Ενώ σε καθημερινή βάση οι πιστοί εξακολουθούν να συρρέουν απτόητοι στο ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ακριβώς για να δεχθούν την ευλογία του διάσημου ιερέα -ή ακόμη και να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες κάποιου θαύματος- εις βάρος του κατά κόσμον Δημητρίου Λουπασάκη δεν κυκλοφορούν πλέον φήμες και υπαινιγμοί: Η οργάνωση ellinikahoaxes.gr δημοσιοποίησε έγγραφη ανακριτική πρόταση προς το Επισκοπικό Δικαστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μια σειρά από βαρύτατα παραπτώματα στα οποία φέρεται να έχει υποπέσει κατά το παρελθόν ο παπα-Δημήτρης.

Αν και συντεταγμένη σε αρχαΐζουσα νομική ορολογία, είναι προφανές ότι η ανακριτική πρόταση αναφέρεται σε αδικήματα εντελώς ανάρμοστα για έναν ιερωμένο, τέτοιας σοβαρότητας ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι η αποβολή του από τους κόλπους της Εκκλησίας θα ήταν η ελάχιστη τιμωρία. Ενδεικτικά στο κείμενο του εκκλησιαστικού ανακριτή περιλαμβάνονται διάπυροι όροι όπως «αγυρτεία», «απιστία», «απείθεια», «υπέρβασις καθήκοντος», «προσβολή του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου», «ανυπακοή», «σφετερισμός», «εμπρόθετος αλλοίωσις» κ.α.

Βάσει του εν λόγω εγγράφου, συνάγεται ότι ο παπα-Δημήτρης είναι, τρόπον τινά, υπόδικος. Υπό την έννοια ότι η δική του δεν έγινε ποτέ και η παραπομπή του στο Επισκοπικό Δικαστήριο παραμένει εκκρεμής. Τυπικά, η αρχική δίωξη εις βάρος του ασκήθηκε το 2014 -με την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου, ως του επικεφαλής της εκκλησιαστικής δικαιοδοτικής αρχής. Η ανάκριση για τα πεπραγμένα του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη διεξήχθη επί τριετία, εξού και η ανακριτική πρόταση φέρει ημερομηνία 25 Αυγούστου 2017. Ακολούθως έως το τέλος του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεκλήθη το Επισκοπικό Δικαστήριο, αλλά, εξαιτίας ασθενείας του προεδρεύοντος η εκδίκαση της υπόθεσης ανεβλήθη επ’ αόριστον.

διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.protothema.gr/greece/article/1289357/agioi-isidoroi-lukavittou-ta-thaumata-tou-papa-dimitri-dihazoun-tin-ekklisia-kai-eblekoun-ton-ieronumo/

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα