14.7 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καταιγιστικές εξελίξεις στήν Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Ντόμινο εξελίξεων προκαλούν οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από παράγοντα της ιστιοπλοΐας όταν έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό.

Το σημαντικό είναι ότι με την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας η Σοφία Μπεκατώρου θα καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει αυτεπάγγελτα προκαταρκτική έρευνα για το τί ακριβώς έγινε και θα κληθεί τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές. Επίσης γίνεται έρευνα από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη καταθέσει η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου φέρεται ότι κατονόμασε τον άνθρωπο που την βίασε. «Ο βιαστής μου είναι ακόμη στη θέση του. Βρήκα το θάρρος να μιλήσω για να γλιτώσουν άλλες γυναίκες. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν κι αυτόν» είπε η Ολυμπιονίκης στο «Πρώτο Θέμα».

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζει ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του φερόμενου ως δράστη από το Δ.Σ. της ΕΙΟ, ενώ δηλώνει συγκλονισμένη «από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα